Zelfreflectie, leren ontspannen en vakantie

Zoals ik al eerder vertelde zat ik even niet zo heel lekker in m’n vel. We kennen het allemaal denk ik wel, wat wil ik en hoe en wanneer.

Inmiddels heb ik het een en ander redelijk los kunnen laten, kan er immers toch niks aan veranderen.

Toch is het wel een tijd van enige zelfreflectie. Je bent immers niet altijd zo bewust bezig met hoe je je voelt. En waarom het zo is en wat je kan doen om het beter te laten gaan. Zo ben ik erachter gekomen dat ik een paar dingen moet leren.

Zoals bijvoorbeeld:

1 mezelf afsluiten van negatieve energie van mensen om me heen. Bijvoorbeeld een collega die niet weet wat hij wil en dat teveel projecteert, of een vriendin met liefdesverdriet. Natuurlijk ben je wel een luisterend oor maar schud het daarna van me af, zodat ik er niet mee blijf zitten.

2 Ontspannen/uitrusten. Ja echt dit moet ik dus weer leren. Ik ben een soort van sneltrein zonder eindbestemming. Werken, eigen bedrijf, vriendinnen, familie, hond etc. Wanneer is het dan echt Bo tijd? Mijn antwoord was geen idee. Inmiddels heb ik een nieuwe hobby, en wel wielrennen, dit begon met als doel de “Delta ride fort he roses”, en inmiddels mijn middel om m’n hoofd leeg te maken. Heerlijk vind ik het.

Wie had dat gedacht. Ik in ieder geval niet. Vroeger had ik er toch echt een hekel aan dat fietsen tegen de wind in richting school. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik een mooi weer fietser ben. Iets is beter dan niets. Dit is dus mijn ontspanning, het uitrusten blijft nog wel een ding want heel goed stil zitten kan ik dan ook weer niet. Voor mij werkt actief zijn ook wel weer als uitrusten.

En dan vakantie, ja ik mag weer!!!! En nu naar Costa Rica mijn beste vriendinnetje opzoeken. Die heeft in Januari haar tas gepakt en vertrokken voor onbepaalde tijd, super cool en super stoer. Inmiddels vind ik het allemaal wel lang genoeg duren dus ga haar opzoeken. Heerlijk twee weken in de warmte en schoonheid van de natuur, in het bijzijn van mijn beste vriendinnetje.

Zo kan ik altijd wel ontspannen en uitrusten!
Wat is voor jullie een manier van ultiem ontspannen?

Groetjes,
Bo

Een gedachte over “Zelfreflectie, leren ontspannen en vakantie

  1. Lievelyne zegt:

    Ontspannen… Iets dat we allemaal wel moeten leren! Ik vind tegenwoordig de meeste rust in mijn opblaasbare Spa 🙂 Wat ben ik blij met die aankoop! En natuurlijk Crossfit, hier kan ik alles geven!

    Liefs E.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *