Weer op de goede weg naar wat rust en regelmaat…

Ja, het was even een tijdje rustig vanuit mijn kant. Veel aan mijn hoofd, Thijmen zijn slapen heeft mij volledig opgebroken begin dit jaar…

En dan had ik ook nog mijn studie, werk, huishouden en mijn geweldige gezin. Dit alles met elkaar werd mij een beetje veel en ik moest keuzes gaan maken waaronder dus even een tijdje rustig in het aanleveren van een blog. Maar goed de titel zegt het al ik ben ‘weer op de goede weg naar wat rust en regelmaat’.

Allereerst Thijmen zijn slaapprobleem. Ik heb bijna een jaar lang elke nacht met hem opgezeten, soms was het twee keer wakker en andere nachten zat ik vanaf 2 uur beneden met hem en viel hij pas weer rond 5 uur in slaap. Wat dus betekende dat de meeste nachten voor mij maar 3 a 4 uurtjes slaap betekenden en dat brak mij behoorlijk op.

We kregen hulp…

We hebben via het kinderdagverblijf van Thijmen wat adressen gekregen die ons mogelijk zouden kunnen helpen en we hebben hulp gehad…. En het heeft geholpen! Thijmen slaapt al een maand ELKE nacht door!!! Aan het begin werd hij wel af en toe wakker maar sliep wel meteen weer (dit was natuurlijk ook een beetje zijn bioritme).

De eerste weken was ik nog erg moe, mijn lichaam moest gewoon wennen aan het slapen. Heel bijzonder, i know, maar goed nu 1,5 maand verder voel ik me een stuk beter! Ik kan weer energie vinden voor mijn studie, het hardlopen gaat steeds beter en ik ben relaxter thuis!

We zijn er nog niet ritme moet er weer goed inkomen en dat heeft tijd nodig, ik wil met mijn studie bijtrekken, al gaat dat al aardig goed, en ik heb nu de energie om bepaalde dingen in huis weer eens goed aan te pakken (en dan bedoel ik een voorraadkast weer eens anders indelen en dat soort geneuzel, maar ik hou d’r van hahaha).

Er zijn nu meer dingen die weer goed gaan!

En ja wanneer je weer beter in je vel begint te zitten, gaan veel meer dingen een stuk beter. Ik wou al heel lang nog wat kilootjes kwijt, momenteel ben ik al 1,5 kg kwijt (in 2 weken tijd) en dit is eigenlijk best makkelijk gegaan. Nu hoop ik dat ik deze lijn ook vol kan houden maar ook hier was energie voor nodig.

Maar goed het aller belangrijkste vind ik dat ik relaxter thuis ben, relaxter naar mijn kinderen. Als nu even iets niet gaat denk ik: ach het komt wel, ik kom al aan meer dingen toe dan 2 maand geleden dus accepteer ook sneller als nu even iets niet gaat zoals ik het wil (kinderen die niet in slaap komen waardoor ik savonds niet kan hardlopen etc.).

Herkennen jullie dat ook wel eens? Dat je teveel wil plannen, teveel volgens een schema wil werken? Ik wou dit altijd, maar met kinderen moet je dat toch echt los kunnen laten…. Dit was voorbij een heel lang leerproces maar het gaat steeds beter!

Op naar nog meer winst voor mijzelf! Ik blijf in ieder geval lekker trainen voor de Damloop! Dit loop ik met Team KWF en is wel even 16km dus moet wel aan het lopen blijven! Verder blijf ik lekker mijn ding doen met studie en alles eromheen! Let’s do iT!!!

Liefs,
Rianne

One thought on “Weer op de goede weg naar wat rust en regelmaat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: