Review; De purpuz planner

Het is al weer even geleden, veel te lang eigenlijk, dat ik een mail kreeg van Clen. 
Clen bedacht de Purpuz planner, toen hij de balans tussen werk en privé kwijt was geraakt. Ondanks dat hij een fantastisch leven leidde, een super toffe baan had, kwam hij in een burn-out. Daar is deze fantastische agenda, of beter planner, nu wel een resultaat van!

De Purpuz planner kwam voor mij op een goed moment! Ik liep tegen verschillende dingen aan, die ik niet goed op regel kreeg. Ondanks dat ik al jaren lijstjes bij houdt, en ook mijn agenda goed gebruik, merkte ik onrust. Ik ben dan ook heel fanatiek aan de slag gegaan!

In de purpuz planner kun je al je lijstjes bijhouden, je agenda en je schrijft elke dag iets op waarvan je vond dat het goed ging. Een overwinning. Daarnaast schrijf je ook iets op waarvan je hoopt dat dit de volgende dag beter gaat, een stukje groei. Met als achterliggende gedachte dat, wanneer je je ervan bewust bent, het ook beter zal gaan. Ook stel je elke dag een doel voor jezelf.

Genoeg ruimte

Er is ruimte om te kliederen in deze agenda. Om een mooie tekening te maken, een leuke foto te plakken of om gewoon gedachteloos wat te krabbelen.
Elke week staat er een mooie inspirerende tekst. En elke maand begint met een maandplanning. Zo heb je al een mooi overzicht. Je kunt dit invullen inclusief de tijd die je hiervoor wil uittrekken.

De purpuz planner begin je met een plan. Door in een ‘map’ op te schrijven wat je doel of droom is. Hieromheen schrijf je alles wat je hierbij belangrijk vind en wat voor jij hierbij hoort. In mijn geval wil ik blijven werken aan afvallen en aan mijn blog. Hier maakte ik twee verschillende maps voor. Super leuk om dan te zien wat je het belangrijkste vind en wat iets minder belangrijk blijkt. Gewoon door even 5 minuten lang alles op te schrijven wat er in je hoofd op komt.

Dromen en doen

Daarna is er de ruimte om je doel of je droom verder uit te werken. Welk stuk kun je loslaten, wat zou je kunnen uitbesteden en wat moet je gewoon meteen maar gaan doen!
Zo heb je al een mooi helder beeld.

Daarna maak je een stappenplan. Wat moet je doen om je doel te behalen.
Deze vond ik wel lastig. Want om in tijd op te gaan schrijven hoeveel ik wil afvallen, vind ik niet zo leuk. Maar mijn sportcoach zou zeggen dat het juist goed is om een tijd te stellen aan het afvallen! Bijvoorbeeld 400 gram in de week. Volgens haar lukt het dan beter. 

De purpuz planner hamert erop dat je ook tijd vrij maakt voor jezelf. Dat je niet alleen maar werkt en zorgt, maar dat je bewust tijd maakt om even tot jezelf te komen. Dat hoeft geen uren te kosten, dat kan ook in vijf minuten. Zolang je het maar regelmatig doet!

Alles in één

Er staan echt super handige tips in, hoe je je doel het beste kunt halen!
En eigenlijk is de purpuz planner al precies wat ik doe in mijn agenda, mijn eeuwige lijstjes en mijn Bullet Journal. Maar dan alles in één boek. Ideaal dus! 

De purpuz planner is ideaal wanneer je je bewust wilt worden van waar je staat en waar je naartoe wilt. Het maakt dat je een helder beeld krijgt van wat je te doen staat.
Ik denk dat dit perfect is in deze tijd, waarin iedereen druk is en er veel van je verwacht wordt!

Denk jij nu ook dat het je kan helpen, net als bij mij? Neem dan vooral een kijkje op de website van Purpuz!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: