Mijn grootste frustraties in het huishouden

Oke, hebben jullie even? Want dit zijn er nogal wat hoor!
En het is dan nog niets eens zo dat ik een hekel heb aan het huishouden, want als alles lekker loopt, word ik er in mijn hoofd ook heel rustig van.

Maar dat is het ‘m nou juist! Mijn huishouden loopt niet lekker!
Het is hier soms zelfs zo’n grote bende, dat Ton eerst begint met opruimen en stofzuigen als hij thuis komt uit zijn werk, voordat hij eerst even rustig gaat zitten en bij komt van zijn drukke dag. Want dat werk van hem, dat is meer gymnastiek dan werk. Aldus hijzelf.

Waarom loopt mijn huishouden niet lekker dan?
Nou, om te beginnen woon ik samen met drie (3!!) mannen in één huis… 😉
Daarnaast werk ik zelf ruim veertig uur in vier dagen. In datzelfde huis!
Dat zijn in ieder geval al twee hele goede redenen, vind ik zelf.
Voor de rest maak ik er zelf gewoon een potje van denk ik…

Dat is vorig jaar, rond deze tijd begonnen. Toen ik duidelijk niet goed in mijn vel zat en er zelfs werd gesproken over een lichte depressie. Ik kon nergens mijn rust in vinden. Niet in bank hangen, niet in sporten, niet in zingen, zelfs niet in schrijven!
Dus het huishouden was wel iets wat ergens helemaal onder aan mijn lijst stond. En dan nog verder, zeg maar.

Kop in het zand

Nu, een jaar verder, kan ik gelukkig zeggen dat ik er weer een beetje ben!
Wel merk ik dat ik heel bang ben dat ik me weer zo ongelukkig ga voelen. En daar gaat het dan nu dus fout! Wat ik vermijd alle dingen waarvan ik denk dat ze me energie kosten. Dus stapelt de vuile was zich op, tot bijna aan het plafond… En dat maakt dan weer dat ik nog meer denk: laat maar, er komt toch nooit een einde aan!

Het is ook gewoon niet leuk, om te denken dat je de was er bijna door hebt, om vervolgens op de slaapkamers te komen… Daar ligt standaard nog een volle wasmachine. Maar dan wel in verschillende kleuren en temperaturen.

Verder vind ik het dus ontzettend frustrerend dat, wanneer ik mezelf dan eindelijk een schop onder mijn r**t heb gegeven en de hele beneden verdieping keurig heb opgeruimd, schoongemaakt, gestofzuigd (ja, zo schrijf je dat dus echt!), en gedweild, dat mijn kinderen uit school thuis komen…
Ja echt! Want ze komen niet thuis en zetten de laarzen of schoenen keurig op de daarvoor bestemde plek. Ze hangen hun jas ook niet op. Nee, dat wordt ergens op de grond “gekwakt”! En dan hebben we nog de tas. Die “kwakken” ze net zo ergens neer. En dan moet ik eerst vijf keer roepen dat die tas er nog ligt en of ze die alsjeblieft willen opruimen!

Hoe bedenken ze het!

Daarnaast bedenkt Roan altijd standaard om te gaan “knutselen”, wanneer ik net klaar ben met schoonmaken. Ik snap het wel, het knutselt zo veel lekkerder aan een opgeruimde tafel!
Maar HALLO! Ik was net klaar!!!!

Thomas bedenkt standaard om zo veel mogelijk LEGO naar beneden te halen. Ook dat snap ik. Het speelt zo heerlijk op een schone en opgeruimde vloer natuurlijk!
Maar HALLO! De kleine stukjes LEGO, die vind ik over drie weken nog! Vooral onder mijn voeten…

En dan heb ik nog die derde man. Ton.
Die dus heel fanatiek opruimt als hij uit zijn werk komt.
Laten we wel wezen, zo netjes als het hier is wanneer het een gigantische bende is, zo was het bij hem never nooit hoor, voordat we gingen samen wonen!
Maar goed, hij komt dus thuis, “pleurt” zijn tas in de keuken op de grond, als ik mazzel heb en zijn schoenen ergens in de buurt van de trap. In ieder geval niet op de daarvoor bestemde plaatsen. 
Daarna verzamelt hij van alles om zich heen. Van zakdoekjes tot papiertjes. Alles ligt er de volgende ochtend nog…

Wees eens eerlijk lieve mensen, zo zinkt de moed je bij voorbaat toch al in de schoenen?!
Dan is het toch logisch dat ik denk: LAAT MAAR! Het is zo ontzettend ondankbaar werk…
Heel soms schiet zelfs de gedachte door mijn hoofd dat het wel heerlijk moet zijn om vrijgezel te zijn. Kindloos uiteraard.
Maar ja, dan krijg ik weer zo’n dikke knuffel van Roan. En dat wil ik natuurlijk never nooit missen!
Net als die andere twee mannen. Die zijn verder ook best leuk wel…

Misschien toch maar eens serieus overwegen om een schoonmaakster in te gaan huren!
Iemand van jullie nog iemand in de aanbieding? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: