Gezond Recept!

Mijn eerste blog voor Ladybos!

Ik ben de nicht van Roelfien en verzot op gezond koken.
De afgelopen jaren heb ik mijn recepten en inspiratie gedeeld op mijn eigen site, Roos Puur
maar omdat er zoveel dingen in het leven zijn die ik heel leuk vind heb ik de site tijdelijk offline gehaald.
Bloed kruipt waar het niet gaan kan en het woord stil zitten komt niet in mijn woordenboek voor.
Ik ben moeder van 3 kinderen in de leeftijd 15, 12 en 5 (ja ze zijn van dezelfde vader ๐Ÿ˜‰ ), werk voor mijn geld als psychiatrische verpleegkundige en leef mij op dit moment helemaal uit bij Gewoon Leuk Natuurlijk een bijzonder leuke locatie in Zoetermeer.
Ik doe nog even een master coaching studie ernaast, inspireer mensen om gezond te eten met mijn detox programma en sta dus heel graag in de keuken. Vaak prima met elkaar te combineren en soms is het een uitdaging om de balletjes hoog te houden.
Nu ik dus niet meer structureel meer blog is een vaste rubriek op deze blog de perfecte oplossing.

Elke maand zal ik hier een lekker en gezond gerecht delen. Want sinds ik zelf 4 jaar geleden mijn eetpatroon volledig heb omgegooid voel ik mij fitter, energieker en slanker dan ooit.
Ik zal jullie er in mijn blogs van alles vertellen over mijn eetpatroon, hoe ik het combineer en uiteraard hoe ik dit in mijn opvoeding integreer

 

Havermout broodjes

Ik schreef in de intro al dat ik 4 jaar geleden het roer wat betreft voeding omgooide.
Eigenlijk vanaf mijn 16e was ik al chronisch moe, hield weinig energie over naast mijn studie en werd op jonge leeftijd moeder. Ik maakte altijd de optel som: moe, moeder, moeist.
Maar ook mijn gewicht is altijd wel een dingetje geweest. Ook zo rond mijn 16e veranderde mijn slanke figuur in een dikke variant. Allerlei diรซten zorgden voor een mooi jojo effect en een goed gevulde kledingkast voor elke maat iets.
Toen mijn jongste dochter 1 werd en ik weer alles naar binnen propte onder het mom van โ€œik geef borstvoedingโ€ moest er ergens een knop worden omgezet.
Ik MOEST om de 2 uur eten om mij niet onprettig te gaan voelen en werd door iemand gewezen op de voedselzandloper. En daar bleek de knop te zitten.
Het elimineren van vooral tarwe bleek voor mijn lijf een weldaad en in mijn kookkunsten een zoektocht. Het ging mensen opvallen dat ik er beter en vitaler uit ging zien en mijn collegaโ€™s vroegen zich af wanneer ik die bak met salade nou weer eens ging vervangen voor een boterham met kaas.
Euhhhh nou nooit meer.
En nou is het niet zo dat ik nooit meer brood maar eigenlijk liever niet of als het heel lekker is.
In de periodes dat ik de touwtjes iets teveel laat vieren dan eet ik het meer dan mij lief is maar nog altijd ben ik Roos met de bakjes met van alles en nog wat.
Ik ben gek op de structuur van brood en vooral het gemak ervan. Even iets op smeren en klaar.
Mijn eerste receptje is hier uitermate geschikt voor en past helemaal bij mijn kookstyle, makkelijk te maken en gezond.

Havermoutbroodjes:

Recept voor 8 stuks

Nodig:

  • 200 gram havermout
  • 200 gram yoghurt
  • 4 eieren
  • Snufje peper en zout
  • Zonnebloempitjes
  • Pompoenpitjes
  • Sesam of maanzaadjes kan ook
Wat te doen:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Maal de havermout tot meel in de blender of keukenmachine.
  3. Meng het meel met de eieren en de yoghurt door elkaar met een garde.
  4. Leg een vel bakpapier op je bakplaat en maak kleine rondjes van het mengsel.
  5. Top ze af met de pitjes ( die geven het broodje echt meer body)
  6. Bak ze in 20 minuten af in de oven.

Heerlijk met een plakje kaas, komkommer en pesto bijvoorbeeld
De broodjes bewaar je in de koelkast als ze niet al op zijn.

 

Tot de volgende maand

Lieve groet Roos

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *