En dan… dan ga je na 14 jaar je vaste baan opzeggen….

Tjah de meeste mensen die mij kennen die koppelen meteen de Xenos aan mij! En ja dat is niet zo gek, ik heb er tenslotte 14 jaar gewerkt… ik ben er gekomen op mijn 16e als vulploegmedewerker op de vrijdagavond. En tjah na je studie ga je op zoek naar een baan… en toen ben ik blijven plakken bij de Xenos!

En dat blijven plakken was helemaal niet erg! Ik ben na mijn studie eerste verkoopmedewerker geworden, daarna doorgegroeid tot assistent bedrijfsleider en vervolgens ook nog eens bedrijfsleider geworden! En ja dat allemaal zonder studie detailhandel! Wat ik heb gedaan? Ik heb Sport en bewegen gestudeerd, totaal iets anders. Maar op het moment dat ik aan het werk wou waren er weinig banen te vinden met deze opleiding. De keus was werken in een andere branche of doorstuderen.
Het werd een andere branche…. Doorstuderen was geen optie voor mij, ik ben al sinds mijn 14
e bij Bert en wij wouden graag samenwonen. Die mogelijkheid kwam steeds dichterbij door mijn baan bij Xenos!
Maar goed, als we allemaal het nieuws bijhouden rommelt het wel in de blokker holding, dat betekent ook dat er gevoelsmatig bij mij meer werkdruk ontstond en ik was bedrijfsleider voor 30 uur, naar mijn idee was mijn functie niet meer te doen in ‘maar’ 30 uur. Ik had veel hoofdpijn, was zelfs verdrietig als dingen tegen gingen zitten, kreeg het moeilijk. Samen met Bert de stap genomen om te gaan solliciteren!

Op naar een nieuwe stap!

Solliciteren als pedagogisch medewerkster op een BSO!! En die missie slaagde toch schrikbarend snel!! Blij dat ik was! En vooral blij dat ik nog steeds ben… ik werk in een geweldige organisatie met allemaal leuke collega’s, leuke kinderen en leuk werk! Ik ben gelijk met mijn solliciteren ook begonnen met de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4, deze studie doe ik er naast zodat ik straks ook gewoon op het kinderdagverblijf mag werken met de kinderen van 0-4 jaar.

Ik vond deze stap nemen zo eng, zo spannend, zo onzeker…. Maar ik heb de stap genomen en als ik mezelf nu vergelijk met een half jaar geleden?! Ik ben rustiger, gelukkiger, een stuk vrolijker, meer uitgerust, kortom ik heb gewoon de beste keus gemaakt in de afgelopen jaren. Ik word blij van het werk dat ik nu doe, blij van de werktijden….
Heb met jaren ook met plezier bij Xenos gewerkt maar nu doe ik iets waar mijn hart echt ligt! En het enige dat ik tegen jou kan zeggen..

Volg je hart…..

Liefs,
Rianne

3 thoughts on “En dan… dan ga je na 14 jaar je vaste baan opzeggen….

  1. Super leuk Rianne! Fijn dat je het zo leuk vindt! Ik werk als gastouder en je hebt helemaal gelijk: het is geweldig om te werken met kinderen. Succes!! En je studie, gaat je lukken!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: