Alles moet nieuw!

Toen Roan bijna 4 jaar werd, kreeg ik het in mijn bol. Alles moest anders in huis. Ik sloot een hoofdstuk af, die van kleine kinderen, en ik opende een nieuw hoofdstuk. Daar hoorde verandering bij. 

We hadden in huis veel donkere meubels. Daarnaast ook veel donkere accessoires.
Dat ging me steeds meer storen. Ik wilde licht! Veel licht!
Dat we niet even nieuwe meubels konden gaan kopen, dat begrijp je vast!
Daarbij heb ik ook te maken met de smaak van mijn man. Die is gek op onze donkeren meubels. Dus een witte of lichtgrijze kast dat komt niet 1, 2, 3 hier in huis…
Ik moest het dus anders gaan doen…

Ik sloot een hoofdstuk af, om een nieuwe te openen

Op internet deed ik veel inspiratie op. Bekijk de foto’s van anderen op Instagram en je wordt vanzelf lichtelijk jaloers! 😉
Ook pinterest zie ik altijd veel leuke dingen voorbij komen!
Maar wat ik ook veel langs zag komen was het opknappen van je eigen spullen. En wel met krijtverf van de Action.
Dat idee stond me wel aan, maar ik kon er steeds de tijd niet voor vinden.

IMG_20170508_122652_576.jpg

 

Toen Roan eenmaal echt naar school ging, ben ik in mijn spaarzame vrije uurtjes toch begonnen!
Mijn donkerbruine bloempotten werden heel lichtroze. Mijn bijna zwarte kandelaars werden wit en ook andere accessoires kregen een make-over. 

Roan gaat nu een jaar naar school, maar ik ben nog lang niet klaar!
Ik vind het heerlijk om bezig te zijn met de verf. Maar in sommige gevallen kan ik geen keus maken. 
Zo heb ik een paar lampen die ik graag aan wil pakken, maar de lampenkappen durf ik niet te verven. En ik heb nog niet de perfecte lampenkappen gevonden in een wat betaalbare prijsklasse. Dus dat staat nog altijd op mijn to-do lijst.

Het is gewoon lekker om in stilte bezig te zijn met verf

Daarom ben ik nu ook begonnen in de badkamer.
Nu ik ook nog eens de perfecte wasvrouw ben geworden, vond ik het tijd worden voor nieuwe handdoeken. De oude kon je al aardig door heen kijken, dus overbodige luxe was het niet.
Het liefste koos ik voor wit, maar in mijn huishouden werkt dat niet! Die zouden na 2 weken nooit meer echt wit worden!
Dus daarom koos ik voor Jeans-blauw en een mooie donkere groene kleur. Die van de Hema, omdat die handdoeken toch bijna onverwoestbaar zijn!
In de badkamer had ik verder een paar zwarte bloempotjes staan. En een paar roze vaasjes. Dit moest nu ook mee in de “nieuwe kleuren”!
Ik verfde ze mooi blauw. De roosjes die op de vaasjes zaten kregen een roze likje verf en zo was ik bere-trots op het resultaat! Zelfs Ton zei dat hij het eindresultaat erg mooi vond geworden! Nu nog op zoek naar nieuwe bijpassende badmatten en bijpassende wasmanden (2 voor het perfecte wasvrouw syndroom natuurlijk! 😉 ) en dan heeft de badkamer een totale make-over gehad! Daarna is het toilet aan de beurt. Die krijgt dezelfde kleuren. Maar daarover later meer.

IMG_20170420_103852_581

 

Of ik daarna al bijna klaar ben? Nee hoor, nog lang niet! Ons huis heeft nog heel wat meer kamers die allemaal al jaren in dezelfde donkere stijl zijn. Tijd voor licht! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: